Reflexní terapie jako terapeutický nástroj v péči o zdraví - Chrtová, Nicole (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce je reflexní terapie jako terapeutický nástroj v péči o zdraví. V teoretické části jsem uvedla tuto metodu do souvislosti s alternativní medicínou a zařadila ji mezi jednu z alternativních terapií. V dalších kapitolách se zabývám přímo reflexní terapií, historií a současnou situací, jejím využitím, principem, účinky, orientací na chodidle, technikou provádění a průběhem léčby. Dále jsou popsány univerzální body a vybrané reflexní plošky. V praktické části jsem pomocí analýzy rozhovorů zjišťovala, jak jednotliví respondenti hodnotí přínos a efekt reflexní terapie. Také jsem se zabývala zhodnocením možností reflexní terapie.
Reflex therapy as a therapeutic tool at the health care
Keywords: Reflexní terapie; alternativní medicína; zdraví; masáž; reflexní plošky; chodidla; Reflective therapy; anternative medicine; health; massage; reflective spots; sole of foot