Sportovně - regenerační zařízení a jejich význam pro cestovní ruch ve Velešíně - Smolíková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo analyzovat provoz sportovních zařízení a zhodnotit jejich vliv na rozvoj regionálního cestovního ruchu ve Velešíně.V rámci bakalářské práce byly použity dva typy dostupných zdrojů: odborná literatura;internet.Použité metody pro výzkum byly dotazníkové šetření, pozorování a rozhovory s občany města.Díky dotazníkovému šetření bylo možno zjistit, jak velký zájem mají občané a návštěvníci města o sportovní aktivity a co jim ve městě chybí. V práci byly použity 3 hypotézy -ve Velešíně je nedostatečná nabídka sportovních aktivit -nejvíce občanům města chybí bazén nebo letní plovárna -sportovně-regenerační zařízení mají pozitivní vliv na rozvoj regionálního cestovního ruchu Všechny tři byly potvrzeny.Dále je navržen návrh na zlepšení- výstavba vodního světa
Sports - regulation centers and their significance for tourism in Velešín
Sportovně - regenerační zařízení a jejich význam pro cestovní ruch ve Velešíně
Keywords: cestovní ruch; rekreační cestovní ruch; region cestovního ruchu; služby v cestovním ruchu; tourism; tourism of regeneration; region of tourism; the services in tourism