Vliv firemní komunikace na pracovní výkonnost - Kynkorová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Úvodní teoretická část je zaměřená na problém vlivu firemní komunikace na pracovní výkonnost, jinými slovy jak by manažeři měli komunikovat se zaměstnanci, aby byla zajištěna jejich nejvyšší výkonnost a motivovanost k práci. V dnešní době je na komunikaci kladen stále větší důraz. Za efektivní komunikaci považujeme komunikaci, při které dochází k vzájemnému respektování všech zúčastněných k účelnému vyměňování informaci mezi sebou a jsme schopni je správně pochopit a zároveň poskytnout konstruktivní zpětnou vazbu. Zpětná vazba je jeden z nejdůležitějších faktorů efektivní komunikace. Správná zpětná vazba by měla být formulována tak, aby pomáhala ve zlepšování, ale zároveň se nestala osobním útokem. Druhá část tuto problematiku zkoumá v praxi. K zjišťování konkrétních informací o firemní komunikaci v dané firmě slouží elektronické dotazovaní pomocí jednoduchého a konstruktivního dotazníku poslaného zaměstnancům firmy. Podle dotazníkového šetření je následně vyhodnocen současný stav efektivní komunikace v podniku a návrh na optimalizaci.
The Influence of Firm Communication on Work Efficiency
Keywords: komunikace; zaměstnanci; výkonnost; motivace; zpětná vazba; communication; employee; productivity; motivation; feedback