Tvorba cen ve vybrané účetní jednotce - Uhlířová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2015)
V teoretické části jsou uvedeny informace týkající se ceny, cenové politiky a sní související strategie. Dále analýzu stanovení ceny, faktory, které ji ovlivňují, metody tvorby cen a jejich výhody a nevýhody pro podnik. Je popsána kalkulace nákladů, kalkulace ceny a jsou vysvětleny základní pojmy kalkulace. Došlo k popsání různých druhů kalkulačních vzorců. Uvedeny jsou možné úpravy ceny v podobě slev a srážek.V praktické části je uvedena charakteristika vybrané společnosti a její údaje, které mi pomohly převést teoretické věci na věci praktické.
Pricing in the selected entity
Keywords: cena; kalkulace nákladů; kalkulace ceny; kalkulace; pricing; price calculation; cost calculation; calculation