Hodnocení technologické linky pro zpracování píce z trvale travnatých porostů k energetickým účelům - Koschant, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá hodnocením technologické linky pro zpracování píce z trvale travních porostů určených k energetickým účelům. Teoretická část je zaměřena na sklizeň píce z netradičně obhospodařovaných luk. Dále je v práci rozveden pojem biomasa a její spalování pro získání energie. V dalším kroku se seznámíme se strojní linkou pro sklizeň pícnin, technologii sklizně sena, slámy a následné manipulace ve formě válcových či hranolových balíků. Praktická část obsahuje návrh strojní linky pro sklizeň trvale travních porostů k energetickým účelům, její hodnocení a porovnání s linkou na sklizeň slámy, která je také určena k energetickému využití.
The Evaluation of a Technological Line Manufacturing Fodder from Permanent Grassland Used for Energy Purpose
Keywords: Hodnocení technologických linek; trvale travní porosty; netradičně obhospodařované porosty; biomasa; zpracování píce.; Evaluation of technological lines; permanent grassland; innovative managed forests; biomass; forage processing.