Stavba koincidenčního detektoru - Pěnkava, Jan (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a praktickou stavbou koincidečního detektoru s využitím Geiger-Müllerových detektorů. V teoretické části proběhlo studium podkladů k tématice Geiger-Müllerových detektorů, kosmického záření a jeho detekce, koincidenčních detektorů a statistického zpracování dat. V praktické části byl proveden hardwarový návrh koincidenčního detektoru na bázi procesoru STM32, na základě kterého byl sestaven koincidenční detektor. Byl vyvinut a odladěn obslužný software. Proběhlo ověření charakteristik detektoru a zkušební měření.
Development of coincidence detector
Keywords: Geiger-Müllerův detektor; koincidenční detektor; kosmické záření; detekce kosmického záření; Geiger-Müller detector; coincidence detector; cosmic rays; cosmic ray detection