Pracovní spokojenost - Motlová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na pracovní spokojenost problémových typů zaměstnanců, na které se vztahuje antidiskriminační zákon. Teoretická část je rozdělena do několika kapitol, ve kterých jsou vysvětleny a popsány základní pojmy, jako práce či spokojenost. Dále jsou zde uvedeny faktory působící na pracovní spokojenost a metody jejího zjišťování. Začátkem praktické části je popsán cíl práce a také způsob, kterým byly shromažďovány informace. Průzkum pracovní spokojenosti byl proveden v lednu 2014 ve společnosti Aquazona a zúčastnilo se ho celkem 12 zaměstnanců. Informace o pracovní spokojenosti byly získány především pomocí řízených rozhovorů se zaměstnanci. Na základě výsledků šetření byla vstupní hypotéza v praktické části upřesněna. Dále bylo také zjištěno, na které oblasti by se měla firma soustředit, aby zvýšila pracovní spokojenost svých zaměstnanců. V těchto oblastech byla posléze navržena příslušná opatření.
Job satisfaction
Keywords: pracovní spokojenost; faktory pracovní spokojenosti; vztahy na pracovišti; problémové typy zaměstnanců.; job satisfaction; job satisfaction factors; workplace relations; problem types of employees.