Studie a posouzení protierozních opatření v katastrálním území Záborná - Bůžková, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce pojednává o posouzení katastrálního území, které prochází komplexní pozemkovou úpravou. Pro tyto účely bylo vybráno katastrální území Záborná, které se nachází v kraji Vysočina. Hlavním cílem této práce je porovnat současný stav území, z hlediska eroze, s územím, kde bylo navrženo protierozní opatření. Eroze se bude počítat pomocí Wischmeier - Smithovi univerzální rovnice ztráty půdy. Na tomto katastrální území bude potřeba posoudit území z hlediska klimatického, geologického a hydrologického.
Research study and assesment of the erosion control measures in the cadastral territory of Záborná
Keywords: pozemkové úpravy; eroze půdy; protierozní opatření; Wischmeier - Smith; land consolidation; soil erosion; erosion control measures; Wischmeier - Smith