Problematika řešení ostrovního napájecího systému - Macek, Karel (Jihočeská univerzita, 2018)
V této práci je podán přehled problematiky ostrovních fotovoltaických systémů. Praktická část se zabývá řešením mobilního ostrovního systému pro napájení vědeckých přístrojů v terénu s důrazem na jeho snadný transport.
Approaches to solutions of grid-off photovoltaic system
Keywords: ostrovní systém; fotovoltaický článek; nabíjecí regulátor; lithium-iontový akumulátor; grid-off system; photovoltaic cell; solar charge controller; lithium-ion battery