Využití GNSS aparatury pro návrh a dokumentaci cyklotras pro horská kola (MTB) - Šlechtová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2014)
Téma této bakalářské práce je Využití GNSS aparatury pro návrh a dokumentaci cyklotras pro horská kola (MTB). Jejím cílem je navrhnout nové cyklotrasy v lokalitě Krušných hor za pomocí GNSS aparatury. Z jednotlivých měření k nim pak zpracovat dokumentaci, zahrnující směrové průběhy a podélné profily tras. Dokumentace dále obsahuje lokalizaci a sběr informací o významných bodech na trase. Výsledkem práce jsou popisy jednotlivých tras a k nim vytvořené směrové průběhy a podélné profily, které jsou zpracovány v digitální podobě s možností jejich dalšího využití. U jedné z navržených tras bylo provedeno porovnání přímo měřeného podélného profilu s profilem určeným ze Základní mapy ČR 1:25 000.
Use of GNSS apparatus for designing and documenting mountain bike (MTB)
Keywords: GNSS; MTB trasy; podélný profil; Krušné hory; GNSS; MTB trails; longitudinal profile; the Ore Mountains