Pásy kolem komunikací jako biotop organismů. - Krhutová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce bylo provést botanický a dále zoologický výzkum modelových skupin obratlovců (drobní savci) a bezobratlých (brouci) v modelovém území v pásech kolem komunikace I/20 Písek starých dva roky a vyhodnotit tuto komunikaci jako případnou ekologickou bariéru v krajině. Průzkum byl prováděn v průběhu roku 2006 kromě zimních měsíců.
The belts along the roads as a biotope for organisms.
Keywords: pásy kolem komunikací; bioindikátory; biodiverzita; fytocenologické snímky; fragmentace; biotop.; belts along the roads; fragmentation; phytocenological mapping; pitfall traps; epigeic beetles; biotope.