Funkční aspekty ptačího zpěvu: hýl rudý (Carpodacus erythrinus) jako modelový organismus - Jaška, Pavel (Jihočeská univerzita, 2008)
Část (A) rešerše se zabývá funkčními aspekty ptačího zpěvu se zaměřením na teritorialitu a pohlavní výběr. Předmět vlastního výzkumu spočíval v podchycení funkčních aspektů komunikace hýla rudého (Carpodacus erythrinus).
Functional aspects of avian´s song: Scarlet Rosefinch (Carpodacus erythrinus) as a model organism
Keywords: teritorialita; pohlavní výběr; Carpodacus erythrinus; mikrolekt; typ zpěvu; territoriality; mate choice; Carpodacus erythrinus; microlect; song type