Video program metodiky nácviku vrhu koulí - Čegan, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce je natočení a vytvoření videoprogramu metodiky a nácviku vrhu koulí. Videoprogram slouží, jako pomocný zdroj informací pro začínající koulaře, ale také k zopakování si jednotlivých tréninkových cvičení pro koulaře pokročilé. Video program obsahuje jak strečinková, průpravná, tak i specializované posilovací cvičení pro vrhy a hody. Hlavní částí je metodická řada vrhu koulí. V písemné části jsou rozebrány teoretické poznatky, které sloužily k vytvoření videoprogramu. Tato část dále obsahuje etapy treninků, nástin historie a vymezení atletických pravidel. Nedílnou součástí práce je natočený videoprogram na přiloženém DVD nosiči.
Video programme of the Metodology of shot put
Keywords: atletika; vrh koulí; průpravná cvičení; metodika vrhu koulí; athletics; shot put; training exercises; methodology