Hospodaření s biologickou složkou komunálního odpadu města České Budějovice - Balážová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
V první části práce je provedeno dotazníkové šetření ve vybrané lokalitě města. V dotazníku byly zahrnuty otázky: jestli obyvatelé této lokality vědí co jsou BRKO, jestli by využili možnosti třídit tento odpad, jaký způsob třídění by jim vyhovoval, jestli věděli o možnosti zbavit se BRKO prostřednictvím mobilních sběrných dvorů v roce 2009 a další otázky týkající se tohoto tématu. V druhé částí byly zjištěny legislativní a další podmínky pro zacházení s bioodpadem měst, stanovení průměrného ročního bioodpadu za město České Budějovice s zpracování přehledu nabídky nádob určených k separaci bioodpadu.
Management condition of separated organic household refuse in České Budějovice
Keywords: biologicky rozložitelný komunální odpad; kompostování; skládky odpadů; nádoba na odpad; organic household refuse; waste composting; landfill; waste collectors; containers