Zodpovědný cestovní ruch na Prachaticku - Šrámková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem bakalářské práce je Zodpovědný cestovní ruch na Prachaticku. Hlavním cílem je zhodnocení současného stavu šetrných typů cestovního ruchu v dané oblasti. Pomocí dílčích cílů je posuzována struktura předpokladů rozvoje šetrných typů cestovního ruchu a preference návštěvníků k šetrným typům cestovního ruchu. K naplnění cílů práce byla vytvořena analýza nabídky, sestavená z internetových a knižních zdrojů a analýza poptávky prostřednictvím dotazníkového šetření, kterým byl zjišťován zájem respondentů o jednotlivé aktivity šetrného cestovního ruchu. Údaje získané pomocí analýzy nabídky a poptávky vedly k vytvoření návrhů optimalizace pro využití dané oblasti cestovním ruchem.
Responsible tourism in the Prachatice Region
Keywords: Zodpovědný cestovní ruch; Prachaticko; příroda; agroturistika; ekologie; farma; chyť a pusť; potenciál cestovního ruchu; Responsible tourism; Prachaticko; nature; agrotourism; ecology; farm; catch and release; potentials of tourism