Zhodnocení vlivu revitalizace potoka na vodní a břehovou vegetaci v CHKO Šumava. - Hanzalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá mapováním břehové bylinné, dřevinné a vodní vegetace Mlýnského potoka 9 let po provedení revitalizace. Mapování proběhlo již před revitalizací a tato práce porovnává výsledky z těchto mapování a hodnotí tak vliv revitalizace na břehové a vodní porosty.
The estimation the influence of the revitalization of the brook over the water and shore vegetation in the protected landscape area.
Keywords: revitalizace; doprovodné břehové porosty; ruderalizace; eutrofní druhy; eroze; diverzita; revitalization; attending shore vegetation; reduralisation; eutrophic species; erosion; diversity