INTEGROVANÝ ŽÁK S PORUCHOU AUTISTICKÉHO SPEKTRA A TŘÍDNÍ KOLEKTIV - Papanová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce je prozkoumat a zjistit sociální vztahy, pochopení a pohled na integrované děti s poruchou autistického spektra v prostředí, kde se mimo rodinu pohybují jinak nejdelší dobu, a tím je právě třídní kolektiv.Záměrem celé práce je zjistit nejen vztah a pohled žáků ve třídě na integrovaného žáka, ale i na pedagogického asistenta působícího v dané třídě.
Integrated pupil with the autistic spectrum disorder and pupils in the class
Keywords: Poruchy autistického spektra; triáda postižení; integrace; pedagogický asistent; Speciálně pedagogické centrum; třídní kolektiv; autistic spectrum disorder; disorder´s triad; integration; teaching assistant; Special Pedagogical Center; pupils in the class