Zmapování dřevin rostoucí mimo les ve vybraném území a návrh výsadby - Šebek, Roman (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce bylo zmapování jednotlivých prvků rozptýlené zeleně, které se nacházejí v katastrálním území obce Třebějice, jejich zanesení do mapy a vytvoření návrhu jejich dosadby. Rozptýlená zeleň má krajinotvorné funkce jako je např. harmonická funkce a půdoochranná funkce. Zvyšuje druhovou rozmanitost, je důležitým útočištěm a zdrojem potravy pro volně žijící živočichy. V práci jsou jednotlivé prvky rozptýlené zeleně popsány. Je zhodnocen jejich zdravotní stav, druhové složení a funkčnost. Jednotlivé prvky jsou zaneseny do mapy, v druhé mapě je vyznačen i návrh dosadby.
Mapping woody plants outside forests in the area and planting proposa
Keywords: rozptýlená zeleň; mapování; dřevina; strom; keř; sparse vegetation; mapping; woody plant; tree; bush