Řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci - Boštičková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem této bakalářské práce je řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci. Vybranou organizací je podnik, který si nepřeje být zmiňován. Nicméně jeho kompetencí je výroba balicích linek. Personální řízení a lidské zdroje (kapitál) jsou jedni z nejdůležitějších klíčových bodů, kterými se musí každá společnost zabývat, protože zaměstnanci a jejich schopnosti, znalosti a dovednosti jsou velice rozhodující pro budoucí rozvoj organizace. To je také důvod, proč se zabývat tímto tématem. Cílem této práce je analyzovat současnou situaci a personální činnosti ve vybrané organizaci a následně doporučit změny ke zlepšení stávajícího chodu organizace. Teoretická část vysvětluje klíčová slova spojená s řízením lidských zdrojů. Navíc také zahrnuje personální činnosti, které jsou nezbytné pro efektivní fungování organizace. V praktické části je popsána současná situace podniku a rovněž tak jsou popsány personální činnosti jako například získávání, vzdělávání, odměňování, motivace pracovníků, péče o pracovníky atd. Analýza podniku byla provedena pomocí řízených rozhovorů s vedoucími pracovníky a pomocí dotazníkového šetření. Na základě analýzy vyplynulo několik nesrovnalostí, a proto jsou v práci uvedeny návrhy na zlepšení současných podmínek ve vybrané organizaci.
Human Resources Management in a Chosen Organisation
Keywords: lidský kapitál; personální řízení; personální činnosti; získávání pracovníků; péče o pracovníky; human capital; personnel management; personnel activities; acquisition; taking of employees