Zásypová keramika v pravěkých mohylách - Dvořáková, Věra (Jihočeská univerzita, 2023)
Předložená práce se zabývá problematikou zásypové keramiky, konkrétně případovou studií mohyly I, která je součástí patnácti mohyl u Protivína. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zaměřuje na charakteristiku mohylových pohřebišť a problematiku zásypové keramiky v době bronzové a ve starší době železné. Druhá část je zaměřena na charakteristiku a zpracování mohyly I. Výsledky práce přinášejí podrobné informace o zásypové keramice a mohyle I, které mohou sloužit jako podklad pro další výzkum a studium této problematiky.
Backfilling pottery in prehistoric mounds
Keywords: zásypová keramika; Protivín; Holý vrch; doba bronzová; starší doba železná; backfill pottery; Protivín; Holý vrch; Bronze Age; Older Iron Age