Průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy - Fošum, Adam (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je věnována zpracování průzkumových prací ve zvoleném území Bohunice nad Vltavou. Práce je vedena podle platné metodiky pro provádění pozemkových úprav. První část bakalářské práce je věnována literární rešerši, kde jsou uvedeny informace o pozemkových úpravách, jejich dělení a průběhu. Dále zde jsou uvedeny informace o plánu společných zařízení a tématech s ním spojených. V druhé části jsou popsány použité metodiky a dále samotný průzkum zvoleného území. Ten je vypracován z dostupných podkladů a podrobného terénního průzkum. Zpracována byla charakteristika území, přírodních podmínek a hospodářského využití. Terénní průzkum doplnil získané informace o dopravním systému, ochraně půdy, poměrech vod, krajině a přírodě. Práce může posloužit jako podklad pro provedení komplexních pozemkových úprav v katastrálním území Bohunice nad Vltavou.
Survey works in the selected cadastral territory as the basis for land consolidation projects
Keywords: Pozemkové úpravy; Bohunice nad Vltavou; katastrální území; průzkumové práce; charakteristika území; Land consolidation; Bohunice nad Vltavou; cadastral area; survey works; characteristic of the area