Dávky důchodového pojištění v České republice - Coufalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je teoreticky zaměřená s cílem objasnit vybrané dávky důchodového pojištění v České republice. Představení systému sociálního zabezpečení a zaměření na I. pilíř sociálního zabezpečení ČR. V úvodní části se práce zaměřuje na historický vývoj důchodového pojištění až po jeho současnou podobu. Poté bližší zaměření na důchody z českého důchodového pojištění - řádné i předčasné důchody starobní, invalidní, vdovské, vdovecké a sirotčí důchody. Bakalářská práce je zpracována z dostupné odborné literatury, legislativních zdrojů a internetových stránek kompetentních institucí.
Pension insurance benefits in the Czech Republic
Keywords: sociální politika; důchodové pojištění; starobní důchod; invalidní důchod; pozůstalostní důchody; důchodový věk; social policy; pensions insurance; retirement pension; disability pension; inheritance pension; retirement age