Dramatické hry a cvičení se seniory - Postlová, Erika (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním tématem mé bakalářské práce je dramatický projekt realizovaný v domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích. Teoretická část je rozdělena do dvou podkapitol. První z nich se zabývá problematikou stáří a stárnutí, potřebami seniorů, domovy pro seniory a aktivizací. Druhá část informuje čtenáře o dramatické výchově, dramatických hrách a cvičeních a jejich rozdělení. Praktická část popisuje projektování, realizaci a následnou evaluaci dramatického projektu.
Dramatic games and exercise with seniors
Keywords: stáří a stárnutí; senior; domov pro seniory; dramatická výchova; dramatické hry a cvičení; dramatický projekt; hra; aktivizace; age and aging; drama project; senior; activizacion; retirement home; drama games and exercises; drama