Programová a funkční analýza využití technologií rozšířené reality pro vzdělávání v oblasti ochrany obyvatelstva - Kavan, Štěpán; null, null; Smetana, Marek; Rathauský, Zdeněk (Vysoká škola bezpečnostného manažerstva v Košiciach, 2019)
Cílem příspěvku je zpracování programové a funkční analýzy využití možností technologií rozšířené reality. Zaměřuje se na využití moderních technologií rozšířené reality pro zatraktivnění témat preventivně výchovné činnosti v oblasti ochrany obyvatelstva a širší možnosti virtualizace problematiky bezpečnosti. K dosažení cíle bylo využito systémového přístupu rešerše literatury s cílem získat dostupné informační zdroje, publikované výsledky a informace z oblasti moderních technologií rozšířené reality. Hlavním přínosem použití AR technologie je její jednoduchost a přímá interakce s učebními texty.
Program and Functional Analysis of the Use of Augmented Reality Technologies for Education in the Field of Population Protection Program and Functional Analysis of the Use of Augmented Reality Technologies for Education in the Field of Population Protection Program and Functional Analysis of the Use of Augmented Reality Technologies for Education in the Field of Population Protection
Keywords: Analýza; ochrana obyvatelstva; rozšířená realita; vzdělávání; Analysis; population protection; augmented reality; education