Analýza české a španělské odborné terminologie v oblasti "vzdělávání" - Dudová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem naší práce je představit vzdělávací systém na území České republiky a Španělska a analyzovat lexikální jednotky z oblasti vzdělávání vyskytující se v teoretické části. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část obsahuje komparaci českého a španělského vzdělávacího systému a praktická část analýzu lexikálních jednotek z oblasti vzdělávání. Po analyzování všech lexikálních jednotek v praktické části následuje dvojjazyčný glosář a resumé ve španělském jazyce.
Analysis of the Czech and Spanish "Education" Terminology
Keywords: vzdělávání; vzdělávací systém; terminologická analýza; lingvistika; education; educational system; analysis of lexical units; linguistics