Úloha biopásů v zemědělské krajině z hlediska ochrany biodiverzity - společenstva epigeických brouků. - Šebík, Jakub (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo studium zastoupení a početnosti různých druhů epigeických brouků v biopásech. Cílem bylo zjistit přínos biopásů k biodiverzitě společenstev epigeických brouků. Sběr a vyhodnocení materiálu proběhlo v roce 2009. Výsledkem bylo zjištění určitého přínosu biopásů na druhové zastoupení a početnost druhů zejména ubiquitních druhů epigeických brouků.
Function of bio-belts in agricultural landscape from the view of protection the biodiversity - communities of epigeal beetles.
Keywords: biodiverzita; brouci; epigeičtí; střevlíkovití; drabčíkovití; biopás; polopřirozené stanoviště; zemědělská krajina