Pracovní výcvik profese pojišťovací agent - Hamerníková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je vyvinout výcvikový program, který umožní pojišťovacím agentům zvládat nestandardní situace spojené s pojišťovnictvím. V úvodu práce je teoretické zorientování v problematice pojišťovnictví, pojišťovacích zprostředkovatelů, dovedností a charakteristik osob provozující činnost v této oblasti. Dále práce poukazuje na důležitost výcviku znalostí, dovedností, modifikování postojů, sociálního jednání agentů. V hlavní části práce je vyvinut pracovní výcvik, který má přispět k dosažení cílů a požadavků pojišťovnictví. V závěru jsou stanovena vhodná praktická doporučení pro pojišťovací zprostředkovatele i pojišťovny.
Working professional insurance agent training
Keywords: pojišťovací agent; pracovní výcvik; vzdělání; pojišťovnictví; dovednosti; insurance agent; business training; education; insurance; skills