Návrh ekologické revitalizace sadu Hany Kvapilové v Chudenicích - Kalinová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zpracována formou projektu, žádosti o grant. Projekt je zaměřen na revitalizaci starého sadu nedaleko Chudenic. Cíle projektu jsou (1.) ošetření stávajících stromů, (2.) odstranění odumřelých stromů a (3.) vysázení nových stromků s důrazem na použití starých a krajových odrůd.
The proposal of revitalization of Hana Kvapilová´s orchard in Chudenice town
Keywords: revitalizace; sad; ovocné stromy; krajové odrůdy; biodiverzita; uchování genofondu; revitalization; orchard; fruit trees; heritage varieties; biodiversity; gene pool preservation