Pojmotvorný proces ve výuce geometrie na základní škole. - Samcová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem diplomové práce je shromáždit informace v souvislosti s pojmotvorným procesem týkající se geometrie. Prostudování dostupné literatury a sepsání zásadních pojmů a faktů na dané téma. Součástí práce je sestavení sbírky úloh v souvislosti se zásadami pojmotvorného procesu i vzhledem k revizi Bloomovy taxonomie. Následné provedení aktivního výzkumu. Výzkum zjišťuje, jestli se problematika trojúhelníků na pěti třídách základních škol vyučuje podle zásad pojmotvorného procesu.
The process of creating the concept in teaching geometry.
Keywords: Pojmotvorný proces; formalismus; žák; verbalismus; konstruktivismus; Bloomova taxonomie; Concept formation proces; formalism; pupil; verbosity; constructivism; Bloom's taxonomy