Ontologie Jean-Paul Sartra, její důsledky a kritika - Pašek, Ivo (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá filosofií Jean- Paul Sartra. Jejími ontologickými principy rozebíranými v Bytí a nicota, důsledky těchto principů pro praktickou filosofii popsanými v Existencialismus je humanismus a konečně vybranými kritickými ohlasy. První část práce je zaměřena na pojmy bytí v sobě a bytí pro sebe. Druhá část se snaží představit Sartrovy myšlenky tak, jak je autor prezentuje v přednášce Existencialismus je humanismus. Třetí část se věnuje vybraným kritickým ohlasům.
Jean- Paul Sartre´s ontology, it´s consequences and criticism
Keywords: Jean- Paul Sartre; ontologie; fenomenologie; existencialismus; bytí; humanismus; Jean- Paul Sartre; ontology; phenomenology; existentialism; being; humanism