Optimalizace navádění robotické ruky pro účely dojení - Olšan, Pavel (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou optimalizace navádění robotické ruky využívané při nasazování strukových násadců ve spojitosti s robotickým dojením. Výsledky byly rozděleny na několik dílčích částí: 1. Popsání hlavních parametrů a nastavení procesu vidění a detekce objektů 2. Postupy při nastavení procesů 3. Volba ideálních parametrů 4. Tvorba výstupního programu pro robotické rameno Diplomová práce byla realizována v rámci projektu MPO TRIO FV40316 - Vývoj komplexu modulárního systému robotizovaného dojení za současného hodnocení parametrů chovu aplikací metod umělé inteligence.
Optimisation of robotic arm guidance for milking purposes
Keywords: dojení; robotické rameno; zpracování obrazu; milking; robotic arm; image processing