Srovnání biologické rozmanitosti NPR Vyšenské kopce a bývalého vojenského cvičiště u Českého Krumlova s důrazem na historické souvislosti. - Černíková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá problematikou ochrany přírody ve vojenských cvičištích a na vápencových lokalitách. Konkrétně porovnává dvě lokality s výskytem širokolistých suchých trávníků na vápencovém podkladu, jejich biodiverzitu a využívání v minulosti. Jedná se o území Národní přírodní rezervace Vyšenské kopce a bývalého vojenského cvičiště u Českého Krumlova v CHKO Blanský les na jihu Čech.
The comparison of biodiversity and history of National Nature Reserve Vyšenské kopce and former military training area near Český Krumlov.
Keywords: travnaté porosty na vápenci; vojenské výcvikové prostory; management; porovnání; calcareous grassland; military training area; management; comparison