Rozvoj cestovního ruchu v Národním parku Šumava - Gaislerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá problematikou cestovního ruchu a jeho rozvoje v přísně chráněném území Národního parku Šumava. Toto území disponuje potenciálem pro rozvoj cestovního ruchu. Správa Národního parku Šumava neustále připravuje četné projekty a programy pro širokou návštěvnickou veřejnost. Rozvoj cestovního ruchu v této oblasti představuje příležitosti i pro místní podnikatele a příliv finančních prostředků do oblasti. Jako návrh vyplynulo propojení destinačního managementu s myšlenkami ekologické certifikace služeb cestovního ruchu. To by znamenalo zvýšení atraktivity území a také jeho konkurenceschopnost.
The tourism development in National park Šumava
Keywords: cestovní ruch; Národní park Šumava; trvale udržitelný rozvoj; ekologická certifikace; tourism; National park Šumava; sustainable development; ecological certification