Studentské účty na českém bankovním trhu - Plevková, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce analyzuje nabídku studentských účtů v bankách České Republiky. Seznamuje se základními pojmy v bankovnictví, které se využívají v dané problematice a obsahuje přehled jednotlivých účtů, který je uváděn pro větší názornost v tabulkách. Cílem práce je zmapování nabídky studentských účtů, porovnání měsíčních nákladů na účty, zjištění bonusových nabídek jednotlivých bank a následně vyzdvihnutí nejvýhodnějšího studentského konta. Práce je doplněna modelovým příkladem zaměřeným na měsíční poplatky a dále příklady na výpočet uzávěrky účtu na konci roku.
Student Accounts in the Czech banking market
Keywords: Bankovnictví; studentský účet; kontokorentní úvěr; studentský úvěr.; Banking; student account; overdraft credit; student loan.