Zpomalovače hoření v běžném životě - Kolářová, Petra (Jihočeská univerzita, 2020)
Úvodní část definuje oblasti použití zpomalovačů hoření, účel jejich použití a vysvětluje nutnost uskutečnění rozhovorů s odbornou veřejností. V teoretické části je popsán princip funkce, rozdělení a přehled některých používaných zpomalovačů hoření. Dále jsou vybrány konkrétní druhy zpomalovačů hoření včetně jejich charakteristik v návaznosti na právní předpisy. Praktická část analyzuje na základě strukturovaných rozhovorů s odbornou veřejností to, jak vnímá odborná veřejnost zpomalovače hoření z praktického hlediska a jejich profesní odbornosti. V závěru práce je uvedeno vyhodnocení získaných informací z jednotlivých oblastí odborné veřejnosti s návrhem případných opatření na zlepšení.
Retarding Agents in the Process of Burning in Everyday Life
Keywords: Hexabromcyklododekan; hexabromobifenyl; polybromované difenylethery; bioakumulace.; Hexabromcyclododecane; hexabromobiphenyl; polybromominated diphenyl ethers; bioaccumulation.