Užití Wolfram Alpha - interaktivního výpočetního prostředí pro finanční matematiku - Kubeš, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce analyzuje možnosti využití aplikace Wolfram Alpha pro potřeby finanční matematiky. Práce představí vybrané produkty od Wolfram Research. Seznámí čtenáře s prostředím Wolfram Alpha. V teoretické části práce čtenáře uvede do problematiky finanční matematiky. Práce ukazuje obecné použití Wolfram Alpha pro finanční matematiku. Praktická část je věnována konkrétním příkladům z finanční matematiky a jejich řešení pomocí Wolfram Alpha. Dílčím cílem práce je vytvořit materiál, který může sloužit jako podpora pro výuku základů finanční matematiky.
Use of Wolfram Alpha - interactive computional engine for financial mathematics
Keywords: finanční matematika; Wolfram Alpha; akcie; obligace; financial mathematics; Wolfram Alpha; stock; obligation