Význam měření klidového energetického výdeje a složení těla u osob s obezitou - Kozová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této práce bylo vyhodnocení dat z měření klidového energetického výdeje pomocí nepřímé kalorimetrie spolu s analýzou složení těla u obézních osob a vyhodnocení vybraných faktorů a jejich potenciálního vlivu na výsledky nepřímé kalorimetrie, zejména klidového energetického výdeje.
The importance of resting energy expenditure measurement and body composition assessment in obese individuals
Keywords: obezita; klidový energetický výdej; nepřímá kalorimetrie; složení těla; bioelektrická impedanční analýza; obesity; resting energy expenditure; indirect calorimetry; body composition; bioelectrical impedance analysis