Teorie hybridních politických režimů se zaměřením na Polskou republiku - Nepodal, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem mé bakalářské práce bude teorie hybridních politických režimů se zaměřením na Polskou republiku. V první části bakalářské práce se zaměřím na studium teorie hybridních politických režimů a na zasazení tohoto druhu režimu mezi demokratické způsoby vlády a autoritářství. Druhá část bakalářské práce se bude věnovat Polské republice, současnému politickému režimu a současné politické situaci v této zemi. Tato část bude obsahovat studie a argumenty, proč se Polsko z demokratického politického režimu stává režimem hybridním. Označení Polska jako hybridního režimu používá Freedom House. Cílem mého zkoumání bude detailněji objasnit, zda právem, či nikoliv. Třetí část bude částí praktickou. Pomocí dotazníkového šetření prováděném v Polsku se pokusím zjistit, jak jsou obyvatelé Polska spokojeni s politickým režimem v zemi.
Theory of Hybrid Political Regimes with a Focus on the Republic of Poland
Keywords: hybridní politický režim; Polsko; Polská republika; politický systém; Právo a spravedlnost; Občanská platforma; politologie; hybrid political regime; Poland; Republic of Poland; political system; Law and Justice; Civic Platform; political science