Principy cirkulární ekonomiky v provozu školy - Čapková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2021)
Hlavním cílem této diplomové práce je zjistit aktuální předpisy a metodiky týkající se cirkulární ekonomiky ve vzdělávacích institucích a zároveň navrhnout, jak může provoz školy uvést principy oběhového hospodářství do jejich každodenního provozu. Dílčím cílem je pak vytvoření obecného manuálu, podle kterého by zainteresované školy mohly pomocí jednoduchých kroků přejít na cirkulární ekonomiky.
Principles of circular economy in the operation of a school
Keywords: Cirkulární ekonomika; základní škola; Evropská unie; udržitelnost; veřejné zadávání; Organizace spojených národů; Cíle udržitelného rozvoje; odpadové hospodářství; provoz školy; obnovitelné zdroje energie; svoz odpadu; tříděné složky odpadu.; Circular economy; primary school; European Union; sustainability; public procurement; United Nations; Sustainable Development Goals; waste management; school operation; renewable resources of energy; waste collection; sorted components of waste.