Rozbor a možnosti použití API online aukce eBay - Šik, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem této bakalářské práce "Rozbor a možnosti použití API online aukce eBay" je vytvořit aplikaci založenou na základě programového rozhraní pro vývoj aplikací (API) vydaného eBay. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení zásadní problematiky internetových aukcí a elektronického obchodu, komparaci aukčních portálů a pojmu "důvěra" jako klíčového atributu elektronického obchodu. Praktická část je založena na analýze principů a nástrojů eBay API a vytvoření aplikace, založené na tomto rozhraní. Práce tvoří poměrně podrobný a komplexní materiál, který poskytuje základní přehled o elektronickém obchodě a jako laskavý průvodce seznamuje čtenáře s problematikou eBay API rozhraní a poskytuje podporu v prvních krocích s tímto komplexním nástrojem pro vývoj aplikací založených na technologiích eBay.
Analysis and Applications API eBay
Keywords: aplikace; API; eBay; e-commerce; aukce; důvěra; vývojář; průvodce; application; API; eBay; e-commerce; auction; trust; developer; guide