Ekologie krevních protist skokanů Pelophylax ridibundus - Barankiewicz, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2010)
První data zkoumání pravalence, parazitémii a proměn hostitelské ekologie poskytující pohled na ekologický aspekt společenstva krevních parazitických protis u obojživelníků.
Ecology of blood protists in frogs Pelophylax ridibundus
Keywords: Haemogregarina magna; Haemogregarina hortai; Aegyptianella bacterifera; Trypanosoma; Trypanoplasma; protist; parazitémie; prevalence; Haemogregarina magna; Haemogregarina hortai; Aegyptianella bacterifera; Trypanosoma; Trypanoplasma; protist; intensity; prevalence