Legendy mytologie: Rozdělení mytologie na Antickou, Keltskou a Severskou - Kušniriková, Simona (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním tématem bakalářské práce jsou legendy a mýty severské, keltské a antické mytologie. Především se zaměřuji na mytologii severskou a keltskou. V první části se věnuji božstvu, legendám a rituálům, v druhé vlivu jednotlivých mytologií na umění a příkladům umělců, kteří se jí zabývali a v poslední části popisem mé praktické práce, která se skládá ze tří sololitů: dvou velkých (severská a keltská mytologie), jeden menší sololit (antická) a několika ilustracím.
Legends of mythology: Divison of mythology in Nordic, Celtic and Antique
Keywords: Mytologie; legendy; hrdinové; rituály; Mythology; legends; heroes; rituals