Výskyt vývojových dysfluencí řeči u dětí předškolního věku - Pavelková, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce bude zjišťovat výskyt fyziologických obtíží v řeči, ve smyslu vývojových dysfluencí u dětí předškolního věku. První část práce je zaměřena na vymezení pojmu fluence a dysfluence mluveného projevu a vysvětlení problematiky koktavosti. Ve většině případů může totiž mít koktavost kořeny v předškolním věku, právě v období vývojových dysfluencí. V praktické části se výzkumnou sondou snažím zjistit výskyt vývojových dysfluencí.
Occurrence of speech dysfluenc of the nursery school children