Motivace žen pro vstup do Armády České republiky - Ďurechová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat a odkrýt hlavní motivační faktory, které nejvíce ovlivňují ženy při vstupu do armády a jejich postoje k vojenské profesi. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První část je věnována motivaci zaměstnanců jako důležité součásti personální činnosti každé organizace s popisem jednotlivých motivačních nástrojů personální politiky resortu obrany. Zároveň jsou zmiňována specifika vojenské profese a požadavky, které musí budoucí vojákyně splňovat. Praktická část práce obsahuje vlastní výzkum. Pomocí polostrukturovaných rozhovorů je zjišťována motivace žen vojenských zařízení Jihočeského kraje pro volbu vojenské profese. Získaná data vypovídají o tom, co ženy od služby v armádě očekávají a které z aspektů této profese jsou pro ně podstatné a motivující.
TheMotivationofWomen to Enter theArmyofthe Czech Republic
Keywords: Motivace; stimulace; armáda; vojákyně; žena; motivation; stimulation; army; female soldier; woman