Analýza mikroklimatu různě obhospodařovaných ploch - Šachl, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářské práce se zabývá problematikou tvorby mikroklimatu vegetačního krytu, především z hlediska teplotního a vlhkostního režimu a energetických toků prostřednictvím Bowenova poměru. Bylo sledováno několik vybraných mikroklimatických ukazatelů, jejichž hodnoty byly závislé na jednotlivých typech porostů (jetel luční, pšenice setá, lilek hlíznatý a trvalý travní porost (TTP) - louka) v průběhu vegetační sezóny a na vlivu rozdílného zemědělského obhospodařování.
Analysis of microclimate of the stands with different management.
Keywords: Mikroklima; porost; teplota; vlhkost; výpar; Bowenův poměr.; Microclimate; canopy; temperature; humidity; evapotranspiration; Bowen ratio.