Sociální aspekty suburbanizace - Tylová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem diplomové práce je popsat a porovnat vybrané aspekty suburbanizace v obcích Rudolfov a Srubec. Obě tyto obce se nachází v bezprostřední blízkosti města České Budějovice. V obou obcích se projevila suburbanizace, avšak historická dimenze jejich vývoje se liší. Díky použití kvalitativních a kvantitativních technik výzkumu přináší tato práce případovou studii obou obcí. Důraz je kladen především na historický vývoj suburbanizace a její dopady.
Social Aspects of Suburbanization
Keywords: Suburbanizace; land use; obyvatelstvo; Rudolfov; Srubec; Suburbanization; land use; population; Rudolfov; Srubec