Realizace podnikatelského plánu - Chalupová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu pro podnikatelský záměr společnosti A HOUP, s. r. o., kterým je provoz kavárny. Práce se věnuje základním pojmům oblasti podnikání, právním formám podnikání s ohledem na nový zákon č. 90/2012 Sb. a na jeho ekonomické dopady na společnosti. V rámci podnikatelského plánu je práce zaměřena především na posouzení efektivnosti daného záměru, a to prostřednictvím analýz okolí a zakladatelského rozpočtu. Na základě zjištěných ukazatelů je realizace záměru doporučena a je hodnocena jako efektivní. V závěru práce jsou uvedeny nejčastější rizika podnikatelské činnosti s možností jejich minimalizace.
Realization of the business plan
Keywords: podnikatel; podnik; podnikání; podnikatelský záměr; podnikatelský plán; malé a střední podnikání; právní forma podnikání; zákon č. 90/2012 Sb.; finanční řízení; zakladatelský rozpočet; efektivnost investice; business entrepreneur; business; business intention; business plan; small and medium businesses; legal regulation (legacy) in business; Law no. 90/2012 col.; financial management; foundation budget; investment effectiveness