Syndrom vyhoření - Kůs, Vilém (Jihočeská univerzita, 2012)
Syndrom vyhoření je problém moderní doby. Málo se o něm mluví, jako nemoc není klasifikován, ale setkáme se s ním v mnoha profesích, zejména v pomáhajících profesích. Ve své práci se zaměřuji na syndrom vyhoření u policistů, na jeho charakteristické příznaky, možné příčiny a důsledky syndromu vyhoření nebo s ním související další negativní jevy, jako je únava, stres, deprese apod. Dále se věnuji preventivním postupům a návodům, jak syndromu vyhoření předcházet a jak jej zvládat. Zároveň zjišťuji, jaké množství policistů a jaké skupiny policistů jsou ohroženy syndromem vyhoření.
The Burnout Syndrom
Keywords: syndrom vyhoření; burnout; syndrom vyhoření u policistů; únava; stres; deprese; příznaky; prevence.; burnout; burnout in police officers; fatigue; stress; depression; symptoms; prevention.