K péči místních a krajských samospráv o sociální bydlení v porovnání Plzeňského a Ústeckého kraje se zaměřením na nájemní byty pořízené z veřejných prostředků nebo s jejich přímou podporou v letech 2000 - 2009 - Bílá, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je zaměřena na analýzu vztahu samospráv zejména na úrovni obcí k sociálnímu bydlení. Teoretická část objasňuje pojem sociálního bydlení, sociálních aspektů bydlení, současnou bytovou politiku obcí. Charakterizuje možnosti financování, úlohu obcí v otázce bydlení a důsledky nedostatku dostupného bydlení. Vymezuje pro jaké skupiny obyvatel je sociální bydlení určeno a proč. Praktická část obsahuje zpracování a vyhodnocení dat zjištěných pomocí dotazníků, které byly určeny obcím Plzeňského a Ústeckého kraje. Výzkum se orientuje na zjištění nabídky nájemního bydlení v porovnání Plzeňského a Ústeckého kraje z pozice obcí za finanční podpory státu v letech 2000 - 2009.
In care of local and regional autonomies for social living in comparison with Pilsen and Ústecký regions in order to lease apartments, gained from public funds or with their direct support in years 2000 - 2009
Keywords: bytová politika obcí; nájemní bydlení; podporované bydlení; sociální aspekty bydlení; sociální bydlení; housing policy; rental housing; supported living; social aspects of living; social housing