Automatizovaný systém pro ekologický chov drůbeže - Císař, Aleš (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce navrhuje konkrétní technické řešení automatizovaného systému pro ekologický chov drůbeže. Po provedené analýze problematiky, podmínek chovu a získání hlavních parametrů, které musí být splněny, byl navržen modulární systém. Systém zohledňuje základní požadavky ve formě parametrů, které podmiňují efektivní chov. Jedná se zejména o řízení oblasti bezpečnosti, mikroklimatu, potravy a výsledné produkce. Přestože klíčovou vlastností řídicího systému je jeho autonomní režim, je doplněn i o mobilní aplikaci, která umožňuje monitorování aktuálního stavu a manuální ovládání zejména akčních členů. Navržený systém by měl pomoci chovatelům snížit náklady a časovou náročnost malochovu drůbeže v mobilních kurnících.
Automated system for organic poultry farming
Keywords: automatizace; řízení; Arduino; RobotDyn; ESP82; malochov; drůbež; automation; control; Arduino; RobotDyn; ESP82; small farming; poultry